Energetikai tanúsítás

Energetikai tanúsítás

Azt mindenki tudja, hogy mennyit használ (szép magyarosan: mennyit eszik) az autója, motorja. Azt is tudja, milyen betűk vannak a lakásában használt hűtőszekrényen, fagyasztón, mosógépen, mosogatógépen, televízión, villanykörtén. És nagyjából azt is tudja, hogy az ezeken az eszközökön mit jelent az A++, A+, A, B, C, D, E.

De azt hányan tudják, hogy nem csak a háztartási eszközöknél fontos a fogyasztás. A háznál, lakásnál is. Sőt! Képzelje el, ha egy izzónál, hűtőszekrénynél, tévénél ezreket, tízezreket spórolhat vagy bukhat, ha rosszul dönt, mi a helyzet egy lakás, ház energiafogyasztásának esetében?

Mert az épületeknek is van energiaigénye. De ezt az emberek gyakran figyelmen kívül hagyják. Illetve, hagyták! Ugyanis 2013. január 9. óta kötelező az energetikai tanúsítvány elkészítése, ha az épületet, házat, lakást eladják, értékesítik, ha új épület épül, de akkor is kötelező az energetikai tanúsítvány, ha az ingatlant egy hosszabb időre bérbe adják.  

Sőt! A kormányrendelet kimondja még azt is, hogy az eladás, bérbeadás során már az értékesítést megelőzően, a hirdetésben és reklámban is kötelező feltüntetni az épület energetikai besorolását.

Az tekinthető hiteles tanúsítványnak, mely az e-tanúsítás országos, elektronikus nyilvántartásban is megtalálható és ellátták annak azonosító kódjával.

 

Simon Ingatlan

    6000 Kecskemét, Kőhíd utca 12.
    +36 76 740-295
    info@simoningatlan.hu

Haben Sie eine Immobilie zum Verkauf oder suchen Sie gerade eine?
Geben Sie Ihre Daten ein und wir helfen Ihnen!

Nachricht senden
Familienhaus
Ziegelwohnung
Baustelle
Geschäftsräume
Standort
Hotel, Pension
Industriegebiet
Aufbewahrungsort
Plattenbauwohnung
Ferienhaus
Stadthaus
Bauernhof
andere Büro
Wald