Energetikai tanúsítás

Energetikai tanúsítás

Azt mindenki tudja, hogy mennyit használ (szép magyarosan: mennyit eszik) az autója, motorja. Azt is tudja, milyen betűk vannak a lakásában használt hűtőszekrényen, fagyasztón, mosógépen, mosogatógépen, televízión, villanykörtén. És nagyjából azt is tudja, hogy az ezeken az eszközökön mit jelent az A++, A+, A, B, C, D, E.

De azt hányan tudják, hogy nem csak a háztartási eszközöknél fontos a fogyasztás. A háznál, lakásnál is. Sőt! Képzelje el, ha egy izzónál, hűtőszekrénynél, tévénél ezreket, tízezreket spórolhat vagy bukhat, ha rosszul dönt, mi a helyzet egy lakás, ház energiafogyasztásának esetében?

Mert az épületeknek is van energiaigénye. De ezt az emberek gyakran figyelmen kívül hagyják. Illetve, hagyták! Ugyanis 2013. január 9. óta kötelező az energetikai tanúsítvány elkészítése, ha az épületet, házat, lakást eladják, értékesítik, ha új épület épül, de akkor is kötelező az energetikai tanúsítvány, ha az ingatlant egy hosszabb időre bérbe adják.  

Sőt! A kormányrendelet kimondja még azt is, hogy az eladás, bérbeadás során már az értékesítést megelőzően, a hirdetésben és reklámban is kötelező feltüntetni az épület energetikai besorolását.

Az tekinthető hiteles tanúsítványnak, mely az e-tanúsítás országos, elektronikus nyilvántartásban is megtalálható és ellátták annak azonosító kódjával.

 

Simon Ingatlan

    6000 Kecskemét, Kőhíd utca 12.
    +36 76 740-295
    info@simoningatlan.hu

Are you selling a property or looking for one?
Enter your details and we'll help!

The privacy policy read and accepted.
Send Message
Private House
Brick Building
Construction Site
Shop / Business
Hotel / Pension
Installation Site
Industrial Area
Farm / Homestead
Office / Other
Forest
Warehouse
Concrete Building
Vacation House
Row House